sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Taitoluistelu

Tämä elämässäni 37 vuotta vaikuttanut ihana urheilulaji. Oman luistelu-urani jälkeen olen toiminut taitoluisteluvalmentajana lähes 20 vuotta, aika huisia että olen saanut lapsuuden harrastuksesta ammatin.  Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja, mutta valmentanut ammatikseni koko ajan valmistumisen jälkeen.


Kuvassa siis työvälineeni, ovat päivittäin jalassani keskimäärin 4-5 tuntia. Luistimet ovat vasta joulukuussa -12 ostettu, mutta nahan pinnassa olevat teipit suojaamassa nahanpintaa kolhuilta siksi näyttävät vähän nuhjuisilta. Oikeita taitoluistimiahan ei voi edes verrata kaupan kaunokkeihin ja vaikka luistelisi vain omaksi ilokseen niin suosittelen ostamaan kunnon taitoluistimet. Tämä ihana, mutta vaikea laji on silloin paljon kivempaa ja edes himpun helpompaa kunnon tukevilla skrinnareilla.

Olin viikonloppuna Kuortaneen urheiluopistolla kouluttamassa uusia luistelukouluohjaajia. Kurssilaisia oli innokkaat 26 kappaletta. Päivät olivat pitkiä eli hieman piristystä tarvittiin laukkuun :)



Kuva jäältä pitkän päivän jälkeen eli itse malli aivan räjähtäneen näköinen.


Canada Goose lähteekin tämän reissun jälkeen pesulaan ja kesälomalle, jotta jaksaa palvella minua taas lämpimänä ensi vuonna.


Jos joku lukijoista miettii lapsensa viemistä taitoluistelun pariin niin suosittelen lämpimästi, myös aikuisille on tarjolla aikuisluistelua lähes joka kaupungissa. Eli ei muuta kuin luistimet jalkaan ja liukumisen riemua ja vauhdin hurmaa :)


6 kommenttia:

  1. Sellaista pitää kysyä, että kun ammattisi liittyy rakkaaseen harrastukseen, niin nautitko suurimmaksi osaksi työstäsi vai tuntuuko se välillä vaan työltä tai peräti pakkopullalta? Tuntuuko ikinä, että haluaisit tehdä jotain aivan muuta?

    Mietin vaan, että itselläni on ihan sattumalta valikoitunut ammatti ja ajoittain on vaikea löytää mitään paloa hommaa kohtaan ja haluaisin tehdä jotain aivan muuta. Noin yleisesti työni on kyllä vaihtelevaa ja mielenkiintoista.

    VastaaPoista
  2. Mietin kysymystäsi aika tarkkaan ja kyllä nautin työstäni 95%:sti. Pidän paljon lasten ja nuorten kanssa toimimisesta ja jokainen työpäivä on erilainen. Palkitsevinta on nähdä oppimista taidoissa ja se ilo, kun luistelija on oppinut jotain uutta.

    Ainoa negatiivinen puoli (5%) on se, että työaikani on klo 14-19 ja melkein kaikki viikonloput menee kisakauden aikana kisoissa.

    VastaaPoista
  3. Ihana laji, jota harrastin lapsena joitakin vuosia aktiivisesti.
    Ja totta on, että kun on tottunut oikeisiin taitoluistimiin, huomaa eron. Itse luistelin silloin ja luistelen edelleen Wifan luistimilla.
    Laadukkaat luistimethan kannattaa ostaa vaikka käytettyinä (jos sattuu löytämään), jos uusien hinta tuntuu kovalta.

    VastaaPoista
  4. Olet oikeassa Gloria, käytetyt taitoluistimet maksavat 30€-100€ ja koska kengän nahka on laadukas, pystyy samoja luistimia käyttämään monta monta vuotta.

    VastaaPoista
  5. Voi kuinka kiva, kun jätit kommentin blogiini niin löysin tänne :) Itsekin valmennan nimittäin luistelua, tosin muodostelmaa opiskelujen ohella ja en voi muuta kuin yhtyä kaikkeen sanomaasi! Huippulaji ja valmentaminen on todella palkitsevaa :)

    VastaaPoista
  6. Marianne, tervetuloa. Meillä JTL.ssä olisi mahdollisesti syksyllä tarvetta myös tuntivalmentajalle (muokkakoulu) eli voit laittaa sanaa eteenpäin, mikäli joku haluaisin 2-4 tuntia viikossa ohjaustyötä. Järvenpäähän sijaitsee hyvin radan varressa ja asemalta hallille matkaa 1 km.

    VastaaPoista